Magda učí | 5 aplikací zdarma pro zlepšení angličtiny
Kurzy angličtiny všech úrovní v Židlochovicích.
angličtina, aplikace, studium, studium angličtiny, anglicky, anglický jazyk
406
post-template-default,single,single-post,postid-406,single-format-standard,theme-bridge,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-595
 

5 aplikací zdarma pro zlepšení angličtiny

5 aplikací zdarma pro zlepšení angličtiny

Žijeme v krásné době, kdy máme všechno na dosah ruky, v telefonu. Vybrala jsem pro vás pět aplikací, které můžete mít v telefonu a pustit se do angličtiny téměř kdykoli, kdy budete mít chvilku (třeba i v práci o přestávce při kávě, nebo při cestě domů, pokud tedy neřídíte :)) a doufejme vás to bude i bavit, protože je většina z nich udělaná hravě. 🙂
Jde o můj výběr aplikací, které používám sama (na španělštinu), existuje jich totiž nepřeberné množství a nerada bych vám doporučovala něco, co neznám, nebo sama nepoužívám. 🙂


1. DUOLINGO

Duolingo je super hlavně pro začátečníky a mírně pokročilé, pokročilé bude nudit. Jde o překládání různých jednoduchých vět, poslech – a přepisování toho, co slyšíte, můžete do něj i mluvit a on vám zhodnotí výslovnost, zda je správně. Můžete se učit v aplikaci na telefonu i na webu www.duolingo.com.

2. QUIZLET

Super appka na učení se slovíček, kterou používám i sama se svými studenty (kteří o to mají zájem :)). Můžete si tady vytvořit vlastní set slovíček, které se chcete učit a pak hravě procvičovat, nebo si vybrat některé z již existujicích setů. Funguje jako aplikace v telefonu i na webu www.quizlet.com.

 

3. MEMRISE

Memrise je další appka na učení se slovíček či celých frází. Sice se na úvodní obrazovce netváří, že se jde učit z češtiny, ale dá se to pak nastavit po přihlášení a najdete tam “kurzy” různých jazyků. Můžete se učit v aplikaci na telefonu i na webu www.memrise.com.

Memrise app | Tellwut.com

 

4. LYRICS TRAINING

Pokud máte rádi písničky, je tohle appka pro vás! Vyberete si písničku, kterou budete chtít doplňovat, úroveň od začátečníka až po velmi pokročilého (kdy doplňujete úplně celý text písničky :)), písnička se pustí a ze čtyř možností vybíráte, které slovo zrovna zaznělo. Funguje jako aplikace i na webu www.lyricstraining.com.

LyricsTraining (@lyricstraining) | Twitter

 

5. CLOZEMASTER

Tuhle stránku jsem objevila nedávno, jde o doplňování slov do celých vět, kde máte i český překlad. Ze všech uvedených aplikací je asi nejméně hravá, ale nic to nemění na tom, že si tam hezky osvojíte slovosled anglických vět. 🙂 Můžete se učit na v aplikaci i na webu www.clozemaster.com.

Beeminder ♥ Clozemaster | Beeminder Blog

 


Na začátku jsem psala, že aplikace jsou zdarma, což platí, pokud vám nevadí občas reklama či omezení (tuším že u Lyrics Training můžete poslouchat jen několik písniček za 30min). Jinak si u každé můžete zaplatit předplatné a mít ji s různými výhodami a bez omezení. 🙂

 

Chystám taky spoustu nových akcí – konverzačních večerů a intenzivních kurzů a taky další články o angličtině, učení, motivaci, nebo i různých jiných zajímavostech, tak se přihlašte k odběru newsletteru dole, nebo mě sledujte na Facebooku.

Thanks for reading and stay strong!